Puține sunt femeile care pot spune că nu le interesează moda câtuși de puțin și chiar și acestea fac un compromis când vine vorba de un articol anume – vorbim, desigur, despre genți. Gențile pot fi o investiție considerabilă, dar nu și dacă știm spre ce să ne orientăm.
Cu siguranță că până acum ai văzut o mulțime de genți ieftine, dar merită acestea cu adevărat? Sau, mai exact, știi să alegi modelele care nu sunt o pierdere totală de bani, indiferent cât de puțini ar fi aceștia? Dacă răspunsul este nu, atunci sperăm să-ți fim de folos cu câteva sugestii.
Cât costă cele mai ieftine genți?
Una dintre primele întrebări pe care credem că ai vrea să le pui ar fi – cât costă cele mai ieftine genți? Iar răspunsul cel mai potrivit ar fi – depinde de model, precum și de considerente precum materialul din care este realizat.
Când vorbim despre genți ieftine, gândul ni se duce în general spre variantele din imitație de piele sau materiale alternative, precum cele textile sau plastic. Dar în categoria de „ieftine” pot intra inclusiv genți din piele naturală.
La o scurtă privire peste oferta comercianților online putem spune că cele mai mici prețuri pornesc de la mai puțin de 50 de lei, dar aici trebuie luate în considerare nu doar materialele din care sunt realizate gențile, ci și dimensiunea acestora. Gențile de dimensiuni mici sunt în general mai ieftine decât unele mari, deci totul depinde de ce articol cauți. Cu toate acestea, am observat că poți găsi cam orice model la prețuri mai mici de 100 de lei, adică ceea ce am numi „ieftin”.
Dar cum stă treaba cu gențile realizate din piele naturală? Chiar și acestea pot fi găsite la prețuri accesibile, adică de la mai puțin de 100 de lei. Secretul este să te orientezi spre branduri nu atât de cunoscute, care pot vinde în schimb produse frumoase și de calitate.
Unde pot găsi genți ieftine?
Gențile ieftine se găsesc mai în toate magazinele online care comercializează articole fashion, așa că ai de unde alege. Câteva dintre magazinele asupra cărora ne-am oprit noi ar fi:
La eMAG oferta de genți este foarte bogată și pentru toate buzunarele, deci dacă nu vrei să cheltuiești mult, sigur vei găsi variante pentru bugetul tău. Cele mai ieftine modele sunt, desigur, cele realizate din piele ecologică, materiale textile sau alte materiale alternative, dar poți găsi inclusiv genți din piele naturală la prețuri sub 100 de lei. Îți recomandăm să folosești filtrele speciale de căutare pentru a selecta exact produsul dorit.
Oferta de la FashionDays este și ea bogată și cuprinde numeroase genți la prețuri foarte accesibile. Acestea pornesc sub 100 de lei și se aplică atât pentru modele sport, cât și pentru variante casual, office sau pentru ocazii speciale. Poți izola gențile după model, culoare, dimensiune sau alte filtre de căutare.
Și la Answear sunt disponibile o serie de genți accesibile, cele mai ieftine dintre acestea costând de la mai puțin de 100 de lei. Prețul poți să-l stabilești cu un slider care să se oprească la suma maximă pe care vrei s-o aloci acestui răsfăț.
Elefant este unul dintre cele mai cunoscute magazine online din țară, cu una dintre cele mai bogate oferte în materie de genți. Pe site-ul comerciantului ai mari șanse de a găsi modelul de geantă pe care-l cauți, la buget redus. Prețurile pornesc de la mai puțin de 100 de lei și nu este exclus ca în acest cost să fie incluse și anumite modele din piele naturală.
Genți ieftine vs. genți scumpe – există diferențe majore?
Din câte am putut observa, problema nu este găsirea unei genți ieftine în sine, ci mai de grabă găsirea acelor modele ieftine care chiar să merite. Iar aici oferta retailerilor online nu ne-a dezamăgit. Dar chiar există diferențe majore între o geantă ieftină și una scumpă?
Primul lucru pe care vrem să-l menționăm este să nu ne lăsăm păcăliți de brand. Foarte multe articole „de designer” nu sunt neapărat cu mult mai bune calitativ, dar vin cu o etichetă umflată tocmai pentru că sunt asociate cu un nume recunoscut. În multe cazuri poți găsi variante echivalente ca aspect și calitate, la prețuri mult mai bune. Este drept, acest lucru nu se aplică neapărat la marile case de modă, care folosesc materiale de calitate superioară și acordă o atenție deosebită manufacturii.
Pe de altă parte, o geantă din pielea ecologică uzuală nu o să fie niciodată la fel de calitativă ca una din piele naturală și nu o să reziste la fel în timp. Există alternative din materiale superioare, dar și acestea sunt destul de scumpe în comparație cu vinilinul normal.
În principiu, cu cât un produs este mai ieftin, cu atât înseamnă că materialele din care este realizat nu sunt de cea mai bună calitate, iar mâna de lucru a fost foarte ieftină. Există cu siguranță și excepții, dar dacă vrei să cumperi o geantă pe care s-o porți totuși mai mult de un sezon, poți să te orientezi spre o zonă de mijloc, în care să nu alegi chiar cele mai ieftine modele.
Avantajele și dezavantajele genților ieftine
Pentru o analiză comparativă, am întocmit și o listă cu avantajele și dezavantajele de a cumpăra o geantă ieftină, desigur, din propria perspectivă. Iată câteva avantaje la care ne putem gândi:
- economisești bani pe care poți să-i investești în orice altceva;
- te bucuri de piese în pas cu moda, fără să dai gaură în buget;
- poți experimenta cu mai multe stiluri sau culori cu un minimum de investiție;
- încurajezi branduri mai mici;
- nu o să regretăm banii cheltuiți dacă luăm o geantă pe care o purtăm doar la un eveniment.
Iată și câteva dintre dezavantajele la care ne-am putea gândi:
- posibilitatea de a cumpăra o geantă realizată din materiale de slabă calitate;
- încurajarea mâinii de lucru prost plătite;
- posibila contribuție la poluarea mediului prin cumpărarea unui număr mai mare de articole;
- posibila durabilitate scăzută;
- anumite genți nu sunt doar ieftine, dar și arată „ieftin”, ceea ce nu o să avantajeze deloc ținutele tale.
De ce să alegi o geantă ieftină?
Și acum, ultima întrebare – de ce să alegi totuși o geantă ieftină, în ciuda posibilelor dezavantaje? În primul rând … pentru că nu vei cheltui mulți bani. Acesta poate să fie un motiv în sine, dacă ai un buget mic sau pur și simplu nu vrei să cheltuiești mult pe așa ceva.
În al doilea rând, gențile ieftine îți permit să te bucuri de trenduri sezoniere și să-ți înveselești garderoba limitându-te la un buget acceptabil. Și nu este exclus ca printre gențile „ieftine” să dai de modele calitative, de care să te bucuri ani la rând, deci nu exclude nici această variantă. Până la urmă, scump nu înseamnă întotdeauna mai bun.